Veel gestelde vragen

Wij hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.
Staat uw vraag er niet bij? Gebruik dan het formulier onderaan de pagina en stel ons uw vraag/vragen.

Wij zijn u graag van dienst!

Algemeen

De Bistro is ook gelijk onze receptie. Deze is geopend van 08:30 – 23:00.

De camping is een camping met redelijk hoogteverschil. Een groot deel van de camping is beperkt toegankelijk voor gehandicapten in verband met de verschillen in hoogte.

Een aantal plaatsen is toegankelijk voor gehandicapten (afhankelijk van de lichamenlijke beperking(en)). De camping beschikt over gehandicaptensanitair.
Toch is het verstandig altijd eerst met ons te overleggen of de camping geschikt is in geval van een lichamenlijke beperking.

Verhuur accommodaties zijn vanaf 15.00 beschikbaar ivm schoonmaak. Houd hier rekening mee. Wij maken hier geen uitzondering op.

Voor mensen met een eigen kampeermiddel geldt: een vertrektijd van uiterlijk 11.00 (plaats leeg en schoon) en een aankomsttijd vanaf 11.00. Ook hier maken wij geen uitzonderingen op.

De camping beschikt over een hotspot WIFI. Onze gasten kunnen op en rond het terras van het restaurant gratis draadloos internetten.

 

Let op: door de landelijke ligging van de camping is de internetverbinding minder snel dan u thuis waarschijnlijk gewend bent. Daarnaast is het downloaden van grote bestanden of online streamen in de meeste gevallen niet mogelijk. U kunt gebruik maken van het WIFI punt voor het lezen van e-mail en het bezoeken van websites.
Een aantal plaatsen, kort bij het terras, kunnen wel gebruik maken van WIFI.

Honden zijn bij ons van harte welkom. Op de camping dienen honden aangelijnd te zijn. In Frankrijk moeten honden zijn gechipt en ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid).

Op Camping La Bucherie moet je je eigen wc-papier gebruiken. Wij voorzien daar niet in. Dit ivm met verspilling. De ervaring leert dat wc-papier beschikbaar stellen zorgt voor veel rommel en misbruik. Zonde van papier en natuur. Wel krijgt u van ons een eerste rol toiletpapier aangeboden in de tas met informatie bij aankomst.

Onze camping is vooral geschikt voor kinderen in de lagere school leeftijd.
Pubers kunnen zich bij ons prima vermaken zolang ze geen ‘disco-camping’ verwachten. De animatie bestaat vooral uit (buiten)sport en spelactiviteiten. Er worden muziekavonden georganiseerd (live muziek), maar dat is nooit ‘nachtwerk’. De bar gaat over het algemeen tussen 22:00 en 23:00 dicht.

Het terrein is overzichtelijk en de maximum snelheid voor auto’s is 10 km/uur. Auto’s worden geparkeerd op de daar voor aangeven plaatsen. Camping La Bucherie is autoluw.  Dat maakt de camping zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Omgeving

Saint Saud ligt op 3,5 km van de camping vandaan en heeft diverse winkeltjes waaronder een supermarktje voor de dagelijkse boodschappen.

Wilt u wat ruimer inkopen doen dan kunt u naar Nontron op een kwartier rijden van ons vandaan. Daar zijn de grote supermarkten aanwezig. En vindt u voor elk wat wils. Een leuk dorp met mooi uitzicht. Combineer het met een gezellig terrasje.

Om alles koel te houden verhuren wij, voor een klein bedrag, een tafelmodel koelkast. Handig tijdens de warme dagen.
Houd rekening met beperkte beschikbaarheid. Vroegtijdig reserveren wordt aangeraden.

Menig camping bezoeker neemt zijn Racefiets of Mountainbike mee. In de omgeving kan heerlijk gefietst worden. Bergen zijn er niet maar stevige heuvels ga je wel tegenkomen.

Voor kinderen is het fietsgebied wel te zwaar. En dus zijn dagjes met de familie op de fiets niet aan te raden als je niet geoefend bent.

Dat kan in de omgeving volop.

We hebben een aantal erg mooie wandelroutes uitgezet. Zowel vanaf de camping als iets verder van de camping vandaan. U zwerft door bossen en velden. Langs meertjes en vennetjes waar u met een gerust hard even neer kunt strijken voor een uitgebreide picknick. De wandelingen zijn beschreven als opgetekend op een stafkaart en geplastificeerd zodat ook de gasten na u er gebruik van kunnen maken.

Binnen de uitgezette boeien is het heerlijk zwemmen en de badmeesters houden een oogje in het zeil.

Er zijn diverse mogelijkheden om een dagje te vissen in de omgeving. Er mag in een bepaald gedeelte van het grote meer gevist worden. U kunt daarvoor een vergunning kopen bij de bar in het dorp. In een van de buurdorpen is ook een visvijver waar men kan vissen en iets verder weg is een forellenvijver.

In de omgeving van Camping La Bucherie is enorm veel te doen. Kijk hier voor een aantal suggesties. Bij de receptie vertellen wij u graag wat er zoal meer te doen is.

Caravan en Camper

Meer dan welkom zelfs! Voor campers zijn er een aantal plaatsen waar we plastic platen ingegraven hebben waar gras doorheen groeit. Dat betekend dat u altijd grip heeft en de camper direct waterpas staat.

Reist u met een acsicard dan kunt u voor € 14,00 per nacht al bij ons terecht.

Hoewel veel van onze gasten een eigen tent meebrengen zijn er ook genoeg mensen die met de caravan komen. De plekken zijn ruim genoeg en in het voor en naseizoen kunt u zelf een plaatsje uitzoeken. Dan mag ook de auto op uw plek blijven staan.

Ook in het voor en naseizoen zorgen we voor vers brood en is de bistro geopend voor een lekkere maaltijd.

Er is de mogelijkheid tot het lozen van afvalwater en het innemen van vers water.

Reis

In Frankrijk wordt op de meeste autosnelwegen tol geheven. Handig dus om van tevoren informatie in te winnen over tarieven en betalingsmogelijkheden.

De ANWB heeft alle informatie op een rijtje gezet

Met de Tolbadge Frankrijk kun je elektronisch je tol betalen op het gehele Franse snelwegennetwerk en bij automatische tolpoorten. Daarnaast kun je bij ongeveer 250 parkeerterreinen/garages met de tolbadge betalen.

Met de Tolbadge Frankrijk kun je

•     Aparte rijstroken gebruiken bij tolpoorten in héél Frankrijk.
•     Gebruik maken (betalen) van meer dan 250 Franse parkeerterreinen en garages.
•     Veel tijd besparen.

Meer informatie en aanschaf zie de website van de ANWB.

Benzine

  • Gewone Euro 95 (Sans Plomb 95/SP95) is langs de snelweg nauwelijks meer te verkrijgen en vervangen door E10 (SP95-E10). Dit is loodvrije benzine met octaangetal 95 die 10% bio-ethanol bevat. Buiten de snelwegen om is de gewone Euro 95 wel verkrijgbaar.Let op:controleer voor de reis of je voertuig geschikt is voor rijden op E10 via e10check.nl.Voor auto’s en motoren die niet op E10 kunnen rijden, adviseert de ANWB de premiumbrandstof Super sans plomb 98 te tanken als Euro 95 niet meer aan de pomp te verkrijgen is. Deze benzine met octaangetal 98 is duurder, maar kan zonder problemen worden gebruikt in voertuigen die normaal op Euro 95 rijden.
  • Loodvrije Superplus 98 (Super Sans Plomb 98) is goed verkrijgbaar. Bij BP heet deze benzine Super Green.

Diesel

  • Diesel (Diesel/Gazole/Gasoil) is goed verkrijgbaar.

LPG

  • Lpg (GPL/LPG/Autogas) is momenteel bij meer dan 1900 tankstations verkrijgbaar in Frankrijk.
  • Ga voor een overzicht van lpg-tankstations in Frankrijk naar mylpg.eu of stations.gpl.online.fr.
  • Voor een lpg-installatie met een Nederlandse standaardaansluiting (bajonet) is een Italiënippel (dish) nodig om lpg te kunnen tanken. Deze is onder meer verkrijgbaar bij webwinkel.anwb.nl onder de naam Gasnippel Italië. Let op: In België en Duitsland is een Europanippel (acme) nodig.
  • Let op: voertuigen met een lpg-installatie zonder veiligheidsventiel mogen niet parkeren in ondergrondse parkeergarages.

Meer weten? Kijk op de uitgebreide site van de ANWB.

Neem vooral lekker zelf je eten en drinken mee voor onderweg. Overal langs de autoroute zijn er Aires om even te stoppen en wat te eten en drinken. Bij de tankstations is het vaak ongezellig druk en betaal je relatief veel voor een versnapering. Ook is het niet altijd even veilig op deze plaatsen.

Geen antwoord kunnen vinden?

Geen antwoord op uw vraag/vragen gevonden?

Hiernaast kunt u ons uw vraag/vragen persoonlijk stellen.

Wij zullen dan zo snel mogelijk antwoorden.

Zoek een Accommodatie en Boek

Aankomst:

Vertrek:

Volwassenen:

Kinderen:

 

 

Zoeken ...

Close Menu
DutchEnglishFrench